0:00

De la începutul epidemiei de SARS Covid 19 și până la această dată, Primăria municipiului Piatra-Neamț  a oferit peste 1200 de pachete cu alimente vârstnicilor și persoanelor vulnerabile, prin Direcția de Asistență Socială.

În același timp, angajații Direcției de Asistență Socială s-au preocupat de siguranța și sănătatea persoanelor de la centrele sociale din Piatra-Neamț, respectiv Centrul pentru Persoane Vârstnice „Pietricica” și Centrul „Împreună” pentru tinerii care au părăsit centrele de plasament.

Ca urmare a măsurilor speciale de protecție, în acest moment, la niciunul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene  nu au fost cazuri  de infecţie cu noul coronavirus.

Dragoș Chitic: „Este o perioadă dificilă, iar ajutarea vârstnicilor și a altor persoane vulnerabile rămâne o prioritate pentru noi. La Centrul social „Pietricica”, ca de fapt la toate centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei municipiului Piatra-Neamţ, au fost implementate măsuri de prevenție deosebite. Ca urmare, în acest moment, la nici unul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene nu avem cazuri  de infecţie cu noul coronavirus. Le mulțumesc tuturor colegilor mei care au grijă de vârstnicii instituționalizați pentru efortul depus în această perioadă. Salariații căminului de bătrâni și ai Centrului Social „Împreună” nu au avut o activitate deloc ușoară, întrucât au trebuit să stea izolați de familii, carantinați la locul de muncă câte 14 zile, pentru a preveni infectarea. Datorită măsurilor care au fost luate, nu avem nicio persoană infectată sau focare de infecție cum, din păcate, am văzut  în alte centre sociale din județ sau din țară. Le sunt recunoscător și îi felicit pe colegii mei  de la Direcția de Asistență Socială, care au fost în toată acestă perioadă în linia întâi a luptei pentru prevenirea infectării și ajutorarea populației vulnerabile!”

Numerele de telefon la care pot apela persoanele vârstnice sau alte persoane vulnerabile aflate în dificultate în această perioadă sunt în continuare valabile:

☎ 0748146781 – program non-stop,

☎ 0748146754 – program non-stop,

☎ 0233.622.968 – program luni-joi intre orele 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00

Articolul precedentAccident la Girov, doi răniți
Articolul următorDe pe 20 mai, COD GALBEN de instabilitate atmosferică, în Bacău, Neamţ (zona montană) şi Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.