Artista pietreancă Atena Elena Simionescu, expoziţie la Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 18 martie – 6 aprilie, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian”, expoziția personală – gravură și experiment „Mater MATERIA” a artistei Atena Elena Simionescu.

Originară din Piatra-Neamț, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca – specializarea Grafică, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Atena Elena Simionescu este profesor universitar și rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și se află pentru prima dată pe simezele Galeriilor botoșănene cu o expoziție personală.

„Artista lucrează în domeniul gravurii din anul 1981, abordând toate tehnicile tradiționale sau mixte și toate formele de tipar (înalt, adânc, plan) pe plăci de lemn, linoleum, cupru, alamă, carton sau plastic. Cele peste 60 de opere expuse sunt lucrări de gravură și tehnici derivate de gravură, respectiv amprentare, realizate în perioada 2011-2016. Expoziția a fost prezentată inițial la Complexul Muzeal Moldova Iași – Muzeul de Artă, în perioada 15 noiembrie 2016 – 10 ianuarie 2017 și apoi la Complexul Muzeal Județean Neamț – Muzeul de Artă din Piatra-Neamț (19 ianuarie-19 februarie). De-a lungul anilor, Atena Elena Simionescu a avut numeroase expoziții personale și de grup în țară și în străinătate (Canada, Elveția, Franța, Venezuela, Austria, Japonia), lucrările sale regăsindu-se în colecții oficiale și private din țară și străinătate”, a declarat Ana-Elisabeta Coșereanu, muzeograf Secția de Artă și Etnografie.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 martie, de la ora 11:30, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (str. Piața Revoluției nr. 13, telefon 0231/514197). Va prezenta dr. Lăcrămioara Straulat. Programul de vizitare este zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00. Intrarea este gratuită. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSchimbări la Prefectura Suceava
Articolul următorCe face ANAF ca să plătiţi mai uşor taxele şi impozitele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.