Bella Rosenbaum, artistă plastică israeliană de origine română, expune, în perioada 16 septembrie-30 octombrie, la Institutul Cultural Român (ICR) de la Tel Aviv. Expoziţia de pictură intitulată “Între două țări natale” cuprinde o selecție de peisaje din România şi Israel. Vernisajul va avea loc marţi, 24 septembrie, de la ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv. În deschidere, vor vorbi Cleopatra Lorințiu, directorul adjunct al ICR Tel Aviv, reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din Israel, precum și importanți artiști locali.

Bella Rosenbaum este născută la Fălticeni, dar, în perioada pe care a petrecut-o în România, a locuit la Piatra Neamţ. Imediat după terminarea liceului, a plecat definitiv în Israel. Aici a urmat studii de arte plastice, după care a avut o intensă activitate în domeniu, lucrând alături de importanți pictori israelieni, precum Rachel Shavit sau Ruth Goldenberg. Lucrările ei au făcut parte din expoziții de grup și individuale prezentate în Israel, Canada, Germania şi România.

“Prin intermediul lucrărilor sale, artista accesează amintiri, stări de spirit, reminiscențe ale unor timpuri trecute, ancorate în ceea ce înseamnă România și Israelul pentru ea personal, ambele țări constituind un «acasă», motiv pentru care expoziția se intitulează «Între două țări natale»”, notează ICR Tel Aviv, într-un comunicat de presă. (M. CONSTANTINESCU)