Arestat preventiv pentru că a condus băut şi fără permis, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 29 august, Judecătoria Roman a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul unui bărbat de 39 de ani, din Secuieni.

În urmă cu două zile, bărbatul conducea un autoturism pe DC 88 din localitate, când un echipaj de poliţie rutieră din Români i-a făcut semn să tragă pe dreapta pentru verificarea actelor.

„Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție l-a urmărit, iar, după aproximativ 200 de metri, autoturismul a oprit iar conducătorul auto s-ar fi poziționat pe bancheta din spate a autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice pentru  stabilirea, cu exactitate, a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut, în primă fază, pentru 24 de ore.

Acum are dosar penal şi este cercetat în arest preventiv pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

Angela Croitoru

Articolul precedentAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelurilor de selecție pentru două măsuri
Articolul următorApa Serv angajează instalator
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.