Un tânăr, de 29 de ani, din Târgu Neamț, a fost arestat sâmbătă, 25 august, de judecătoria din localitate, pentru că a dat foc ușii apartamentului soacrei. Incidentul a avut loc joi, 23 august, când tânărul a stropit cu benzină și apoi a dat foc covorașului din fața ușii apartamentului unde locuia soacra lui, în vârstă de 52 de ani, cu care era în conflict. Femeia a stins singură incendiul care i-a distrus ușa și apoi a anunțat poliția. A doua zi, la amiază, polițiștii criminaliști târg-nemțeni l-au găsit pe ginerele incendiator și l-au reținut pentru 24 de ore, pentru distrugere.

Sâmbătă, instanța a decis arestarea acestuia: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ prin referatul nr. 1609/P/2018 din 06.05.2017, şi în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului BARBU NICOLAE – OVIDIU, domiciliat în x , CNP x, pentru săvârşirea infractiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253 alin. 1,4 din Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.08.2018 şi până la data de 23.09.2018 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă faţă de inculpatul Barbu Nicolae – Ovidiu. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru inculpat şi procuror”, potrivit minutei de ședință.

În afară de libertate, tânărul va mai avea de plătit și 1.200 lei pentru ușa arsă, după cum a apreciat soacra lui că este valoarea prejudiciului, fără daune morale. (C.I.)

Articolul precedentMașină confiscată și amenzi de 15.000 lei pentru cherestea fără acte
Articolul următorAMICAL Ozana Târgu Neamţ-Speranţa Răuceşti 3-3 (1-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.