Un tânăr de 20 de ani, din Tămășeni, a fost reținut de polițiști și prezentat instanței, în ziua de 20 decembrie, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Roman a dispus, însă, măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

”Tânărul a fost depistat, în noaptea de 16 spre 17 decembrie, conducând un autoturism pe bd Roman Muşat din Roman, în timp ce se afla sub influența alcoolului”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În urma acestei constatări, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere, fără drept de circulație, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. În ziua de 18 decembrie, același tânăr a fost depistat de polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani, conducând un autoturism pe strada Stejarului din localitatea Tămăşeni. Polițiștii au observat traiectoria sinuoasă a unui autoturism, pe care l-au oprit pentru control. La volanul acestui autoturism a fost identificat tânărul de 20 de ani, din Tămășeni, care a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”.

Acum ar fi culmea ca, în timp ce se află arestat la domiciliu, tânărul să se îmbete din nou și să plece la o plimbare. Cu mașina, desigur. (C.M.)