0:00

Arestat la domiciliu după ce-a condus foarte beat și fără permis, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 45 de ani, din Bozieni, a fost arestat la domiciliu, pentru 30 de zile, după ce-a fost găsit foarte beat la volan, în seara de 11 septembrie. Polițiștii și-au dat seama că este ceva în neregulă, pentru că bărbatul a început să conducă haotic când a văzut echipajul, așa că autoturismul său a fost urmărit și oprit pentru verificări. Prima constatare a polițiștilor a fpst că bărbatul în cauză nu are permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolice, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În baza probatorului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, iar procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă. Instanța a respins-o însă și a decis să-l aresteze la domiciliu.

Ia faţă de inculpatul Manolache Constantin, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 din noul Cod penal (NCP), cu aplicarea art. 41 alin. 1 NCP şi art. 43 alin. 1 NCP, măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 septembrie 2020 şi până la data de 11 octombrie 2020. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea ordonanţei de reţinere nr. 2950/P/2020 din 12 septembrie 2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Ion Creangă, jud. Neamţ, dacă nu este reţinut, arestat sau condamnat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 1 NCPP impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte în com. Bozieni, sat Bozieni, str. Principală, nr. 84, jud. Neamţ, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza şi de a se supune oricăror eventuale alte restricţii stabilite de acesta”, a decis judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Roman.

C.M.

 
Articolul precedentCampanie de conștientizare a tinerilor: “SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI”,
Articolul următorSugar luat cu elicopterul SMURD de pe stadionul din Piatra-Neamț