****** ACTUALIZARE: Conducta este, de fapt, o magistrală, care transportă gaze de la un punct de transformare spre furnizor și care, inițial, a fost îngropată în albia Ozanei. Cu timpul, însă, o parte din ea a rămas ”dezvelită” și, exact în zona aceea, au dat foc resturilor vegetale oamenii care primesc ajutor social de la primărie.

Bineînțeles că izolația a cedat și a luat foc gazul din interior. Incendiul a fost lichidat numai după ce compania de gaz a oprit alimentarea conductei.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Localnici din comuna Vânători-Neamț au alertat pompierii, astăzi, puțin după ora 10, că a luat foc o țeavă de gaz metan pe un teren viran.

Imediat au ajuns două echipaje cu două autospeciale de stingere de la Detașamentul de pompieri din Târgu Neamț.

Din primele date, niște localnici au dat foc la vegetația uscată dintr-o zonă de prundiș și a izbucnit un incendiu la o țeavă de gaz, probabil din cauza scăpărilor de gaz. Au ajuns colegii noștri de la Târgu Neamț, a fost anunțat și furnizorul de gaz. Nu sunt locuințe aproape de incendiu, nu este pericol pentru populație”, a declarat Adrian Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Vom reveni.

Articolul precedentSoț și soție răniți într-un accident la Crăcăoani
Articolul următorMinivacanță de Paște pentru bugetari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.