0:00

ACTUALIZARE GALERIE FOTO Arde „Casa Ardeleanului” din Vaduri!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: La ora 18:00, primele autospeciale ale pompierilor au început să se retragă de la locul intervenţiei. Au mai rămas însă o parte din militari pentru a verifica resturile imobilului să nu fie focare ascunse şi să stabilească din ce motiv a luat foc clădirea. Acoperişul şi etajele doi şi unu sunt compromise total, în schimb magazinul de la parter şi depozitul din spate au fost mai ferite de flăcări. Sobele, instalaţiile electrice, decoraţiunile şi, în general, mărfurile au fost afectate de apă, rămâne ca patronul să vadă în ce măsură le mai poate comercializa. Barul de pe colţ a rămas şi el cu doi pereţi aproape întregi, dar o parte din bunurile din interior au ars. Cauza este în curs de stabilire, iar pagubele – cu siguranţă mari – nu au fost evaluate încă. (C. MIRCEA)

****

ŞTIRE INIŢIALĂ: „Casa Ardeleanului”, din Vaduri, o construcţie de 400 mp amprentă la sol, structurată pe trei nivele în partea din faţă şi două nivele pe partea din spate, arde violent la această oră (26 ianuarie, ora 15:30). Absolut toate maşinile de intervenţie de la Detaşamentul Piatra Neamţ (6 autospeciale), plus autoscara şi o ambulanţă SMURD sunt la faţa locului. Focul a ajuns la acoperiş, iar o butelie, care se afla în locuinţa situată la etajul doi, a explodat.

Clădirea respectivă avea magazin de materiale de construcţii la parter (inclusiv lacuri şi vopsele care întreţin arderea) un bar într-unul din colţuri, salon de nunţi la etajul I şi camere de locuit la aetajul al doilea. Flăcările au izbucnit de unde din spate, din zona în care se afla centrala termică. Intervenţia este condusă de colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ, care ne-a declarat că sunt probleme cu alimentarea cu apă, pentru că presiunea la hidranţii stradali este foarte mică, iar autospecialele fac naveta la Kober şi se pierde timp preţios. În plus, bate vântul şi, cam la jumătate de oră, îşi schimbă direcţia, ceea ce complică lucrurile. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCandidatura lui Dragoş Chitic validată de Biroul Politic Național al PNL
Articolul următorPeste 250.000 de lei pentru autorizația de securitate la incendiu de la Teatrul de Joacă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. FIrma se cheama Lory Lor, patroana are magazin in piata centrala(langa magazinul cu piese auto) cu sobe de teracota, articole sanitare ,termice, de uz gospodaresc.

  2. Pompierii au ajuns foarte greu la locatie, eu am vazut fumul cu cca 5 minute inainte de a ajunge in dreptul pensiunii (ardea ca o torta partea construita din lemn rotund), venind dinspre Bicaz, am trecut de ea si dupa 5-10 min m-am intalnit cu pompierii, aproape de intrarea in Piatra Neamt. Dupa parerea mea a durat mai mult de 20 de minute ca pompierii sa ajunga acolo.

Comentariile sunt închise.