Aqua Park Blue Eden se deschide pe 1 iulie. Mult așteptata investiție, a cărei valoare se apropie de 4,5 milioane de euro, este deja faimoasă, fiindcă este singurul aqua park nu doar din Neamț, ci din toată Moldova. Și își deschide, în sfârșit, porțile, bazinele și toate facilitățile la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, pe 1 iulie.

După cum a explicat primarul Ion Rotaru, cel care s-a dat peste cap să vadă finalizată investiția în comuna sa, Alexandru cel Bun, întregul complex este menit să atragă vizitatori dornici de relaxare, să-i păstreze cât mai mult la Alexandru cel Bun, dar, totodată, să-i determine să viziteze și multe alte obiective în județ.

Primarul Ion Rotaru spune că nu s-a precupețit niciun efort pentru a le oferi clienților la Aqua Park Blue Eden tot ce e mai bun, atât în materie de condiții, cât și ca produse și servicii. Tot el este cel care a detaliat costurile: ”Biletul de intrare va fi 36 lei pentru 3 ore şi 70 lei pentru o zi întreagă, de la ora 9 dimineaţa până la ora 21. Copiii până la 5 ani nu vor plăti. Cei de la 5 la 15 ani vor plăti jumătate din costul biletului. Cel care va veni va primi o brăţară cu cip şi cheia de la vestiar. Va spune dacă vrea să stea toată ziua sau numai 3 ore, câţi bani vrea să cheltuiască – 50 lei, 30 lei, 100 lei -, va plăti, se va înregistra pe cip și cu acea brățară omul poate merge în tot complexul, la restaurant, la bar, unde dorește. La plecare, dacă este cazul i se dă diferența înapoi, dacă trebuie să mai achite el ceva, o face”.

Pentru cei din Piatra Neamț care vor să ajungă la Aqua Park, s-a discutat cu transportatorii și cu Urbtrans, urmând să fie desemnat operatorul care să asigure flux constant pe ruta Piatra Neamţ – Alexandru cel Bun/ Aqua Park. ”În prima fază, o să încercăm să-i aducem gratuit pe cei doritori. O maşina va fi din Mărăţei şi una din Dărmăneşti, tocmai pentru a le oferi posibilitatea mai multor interesați”, a explicat primarul Rotaru.

La Aqua Park nu se va face plajă pe nisip – ”Cine vrea plajă se poate duce la ştrand, nu vine nimeni aici să facă plaja, vine să se distreze” -, dar distracția e garantată de cei care se ocupă de complex. Vară, iarnă, de luni până-n cealaltă luni, de la 9 la 21, Aqua Park poate primi până la 250 de persoane, cărora le oferă gamă completă de servicii.

* Dotările complexului Aqua Park Blue Eden

 • tobogan deschis, Anaconda, tip spirală, înălțime de 7,5 m, înclinație de 11,8% și 65 m lungime;
 • tobogan închis, Anaconda, tip spirală, cu cronometru, înclinație 10,8%,7,5 m înălțime și 67 m lungime;
 • tobogan deschis, Kamikaze, înclinație 47,6%, 4,7 m înălțime și lungime de 10 m;
 • tobogan Family, înclinație de 3,5 %, lungime de 8 m și lățime de 2,8m;
 • bazin de aterizare 8×24 m, cu adâncimea de 1,3 m.

Complexul are și alte incinte:

 • bazin de 450 mp, cu adâncimea de 1,3 m, prevăzut cu pături în apă, cu jeturi de aer;
 • bar în apă, jacuzzi și zonă prevăzută cu valuri și splitere de apă pentru hidromasaj;
 • bazin cu apă de tratament adusă de la Sovata;
 • bazin cu apă de tratament adusă de la Bălțătești;
 • bazin pentru copii, tip ciupercă, adâncime de 0,45 m, în suprafață de 35 mp;
 • bazin de interior-exterior cu hidromasaj, 80 mp, cu adâncimea de 1,3 m;
 • bazin cu apă rece.

Zona cu saune:

 • saună cu temperaturi între 40-60°C;
 • saună cu temperaturi între 60-80°C;
 • saună umedă cu aburi tip Hammam;
 • saună tip Peșteră, cu paturi de apă, temperatura de 40°C.

GALERIE FOTO

Articolul precedentApel pe Facebook pentru buletinul pierdut la BAC!
Articolul următorPrimii pasi in alegerea echipamentului de ciclism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

 1. Com. Alexandru cel Bun nu are trotuare, nu are o şosea asfaltată…dar are aqua park..Vor fi atât de multi adolescenti care vor veni cu bicicletele si mă intreb dacă nu vor fi in pericol de infrastructura deteriorata si super aglomerata.Poate primarul se va gandi si la siguranta turistilor cazati la zecile de pensiuni din comuna care merg pe jos pe marginea drumului in dorinta de a vedea imprejurimile.

  .

Comments are closed.