0:00

Aproape 3.000 nemțeni au covid. Câte paturi libere mai are Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 15 octombrie, au fost testați pozitiv 319 nemțeni, față de ieri, iar incidența covid a atins 5,1 la mie, potrivit DSP Neamț. O treime (119) dintre cei confirmați sunt din municipiul Piatra-Neamţ, care depășește 10 la mie rata de infectare. Dar numărul cazurilor noi continuă să crească în comuna Pângărați – astăzi 11,53 la mie rată, în Dobreni și în Dochia (peste 10 la mie), dar și în Bodești, Dumbrava Roșie și Alexandru cel Bun (peste 8) – toate comune limitrofe municipiului reședință de județ.

incidenta L 15.10.2021

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, singura unitate sanitară care raportează la CJCCI Neamț situația zilnică, erau astăzi internați 333 de bolnavi cu covid și 18 suspecți. Numărul pacienților cu forme grave a crescut și a ajuns la 110, ceea ce reprezintă o treime din toți cei internați. În ATI sunt 25 bolnavi cu covid critici, dintre care doar 4 nu sunt intubați. 25 de locuri de ATI este numărul maxim pe care-l poate asigura SJU Piatra-Neamț. Iată situația pacienților, paturilor disponibile, a medicamentelor și materialelor sanitare, potrivit datelor transmise de Prefectura Neamț.

Raportari SJU Neamt 15.10.2021

De ieri și până astăzi s-au mai înregistrat 9 decese, pacienți care erau internați în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, nici unul vaccinat, conform datelor DSP Neamț. Bolnavii aveau vârste de la 45 la 91 de ani, toți cu alte afecțiuni cronice (cardiovasculare, obezitate şi diabet zaharat). Numărul total al deceselor a ajuns la 936, de la începutul pandemiei, în județul Neamț.

 

Angela Croitoru

 

Articolul precedentMașină răsturnată într-o curbă la Târgu Frumos
Articolul următorTâlhar încătuşat şi dus la închisoare