0:00

Aproape 1.000 de locuri de muncă disponibile în Neamț pe final de noiembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță că în această săptămână mediul de afaceri are nevoie de 940 de lucrători calificați în cele mai diverse ocupații. Cererea de personal este sensibil mai mare decât în intervalul anterior, cele mai multe dintre posturi, 469, fiind pentru cei din Piatra Neamț și localitățile limitrofe. La Roman ar putea găsi de lucru 384 de persoane, în timp ce la Târgu Neamț cererea este mai anemică, fiind vacante doar 87 de job-uri.

Cele mai multe oportunități pentru personalul de înaltă calificare sunt în zona reședinței de județ. Afaceriștii au nevoie, în general, de ingineri în diverse specializări, de la mecanici la specialiști în construcții. Mai este nevoie de doi specialiști, unul în achiziții și altul în marketing. Pentru ceilalți sunt vacante 60 de locuri pentru muncitori necalificați, s-ar mai putea angaja 32 de agenți de securitate, 20 de conducători auto pentru transport rutier de mărfuri și persoane, 40 de dulgheri restauratori sau 38 de lăcătuși mecanici. În multe alte ocupații cererea de personal este ceva mai redusă, iar lista completă poate fi studiată la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Patronii din Roman caută mai puține persoane cu studii superioare și sunt vacante trei posturi pentru ingineri proiectanți, unul de medic, ar mai fi nevoie de un psiholog sau un director de magazin. Cel mai mare deficit de personal ese în industria ușoară fiind libere zeci de posturi pentru confecționeri-asamblori articole textile și tehnicieni în domeniu. Un singur post de inginer este la Târgu Neamț, restul cererilor fiind pentru personal cu studii medii între care manipulanți mărfuri, confecționeri textiliști, îngrijitori spații hoteliere, confecționeri-montatori structuri metalice sau vânzători.

(G.S.)

Articolul precedentMinivacanţa de Sfântul Andrei și Ziua Națională
Articolul următorCeremonie militară și defilare de Ziua Națională a României
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.