seceta 04Producătorii agricoli, care au suferit pagube din cauza secetei severe de anul acesta, trebuie să depună cerere pentru plăţi compensatorii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până pe data de 30 noiembrie 2015, se arată într-un comunicat al APIA.

Plățile compensatorii se acordă pentru pierderile de venit survenite la următoarele culturi: porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfeclă de zahăr, legume în câmp, plante de nutreț, pășuni și fânețe.

“Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat pentru producătorii persoane fizice sunt de 280 de lei/hectar la porumb boabe, 285 de lei/hectar la floarea-soarelui, 335 de lei/hectar la soia, 1.130 de lei/hectar la cartof, 600 de lei la sfeclă de zahăr, 1.490 de lei/hectar la legume de câmp, 225,5 de lei/hectar la plante de nutreț, 50 de lei/hectar la pășune și 75 de lei/hectar la fâneață”, se menţionează în comunicatul APIA.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, producătorii trebuie să dețină proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, încheiat în perioada 1 aprilie 2015 – 20 octombrie 2015, conform legislației pentru situațiile de urgență, semnat de membrii comisiei și în care să fie înscrise cel puțin informații privind cultura, suprafață calamitată, precum și procentul de calamitare de peste 30% și să fie înregistrați în evidențele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015.

“Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declarați de APIA neeligibili pentru schema de plată unică pe suprafață aferentă anului 2015, în urma controlului administrativ”, se menționează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA A III-A: Sporting Lieşti – Cetatea şi Petrotub – Ştiinţa Miroslava
Articolul următorMelc, melc, codobelc cu arteziana de la “Central Plaza”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.