Temperaturile, de-a dreptul neprietenoase pentru sfârşitul lunii septembrie (au fost minus 8 grade la Dochia în noaptea de sâmbătă spre duminică), n-au descurajat turiştii care-şi propuseseră să urce pe Ceahlău în acest week-end. Peste toate, sâmbătă a şi plouat, iar plafonul de nori a redus drastic vizibilitatea în zona înaltă. Turişti au fost, însă, atât în staţiunea Durău, cât şi la cabana Dochia. Printre ei, s-au numărat şi nişte vandali care au jupit, au scris cu pixul sau au distrus, pur şi simplu, indicatoarele de traseu şi panourile avertizoare.
„Noi, care am muncit şi am cheltuit bani ca să facem aceste panouri, considerăm că acei minunaţi turişti, care continuă să le vandalizeze, ar putea să rămână în oraş, unde există o gramadă de astfel de indicatoare”, spune Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. „Pentru hormoni masculini există meciuri de fotbal, unde poţi urla, înjura, scuipa… scuipa seminţe, există scaune de rupt şi aruncat în teren, şi există Jandarmerie… Culmea este că noi nici nu putem lua măsuri împotriva celor care distrug panourile, singurii competenţi să dea amenzi fiind jandarmii montani, pe care nu-i prea mai vedem prin zonă de o vreme încoace”.
Din punct de vedere al intervenţiilor, salvamontiştii au acordat primul ajutor în cazul câterva traumatisme uşoare şi au pansat un copil, care s-a tăiat în conserva pe care tocmai o desfăcuse mama lui. (C.M.)

Articolul precedentFemeie înjunghiată “puţin” de propriul frate
Articolul următorL5A Bravo şi Vulturul, victorii scontate * Surpriză la Timişeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.