0:00

Dragi credincioși și oameni de bine,

Apel către public din partea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMănăstirea Văratec, o oază de spiritualitate și rugăciune situată în județul Neamț, a fost lovită recent de un incendiu devastator. La 29 aprilie 2024, două case ale ansamblului nostru monahal au fost mistuite de flăcări, punând în pericol nu doar bunurile noastre materiale, dar și viețile celor patru maici care locuiau acolo. Datorită intervenției prompte a pompierilor și a grupului de salvatori, incendiul a fost stins după mai bine de trei ore, însă pierderile sunt considerabile: aproximativ 380 de metri pătrați de locuințe și toate bunurile din interior au fost distruse. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la motorul unei mașini de cusut.

Apelăm la generozitatea și bunăvoința dumneavoastră pentru a ne ajuta să reconstruim aceste locuințe și să readucem liniștea și siguranța în comunitatea noastră. Mănăstirea Văratec are nevoie urgentă de sprijin financiar și de materiale de construcții pentru a reface cele două imobile.

Orice donație, indiferent de mărime, va fi de mare ajutor. Puteți contribui prin donații în contul mănăstirii la:

IBAN RO95RNCB0199005312820001 – BCR Târgu Neamț;

Beneficiar: Mănăstirea Văratec – CUI 2860575;

Apel către public din partea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcceptăm cu recunoștință și donații de materiale de construcții sau orice alte sugestii și ajutor în beneficiul celor patru maici sinistrate.

În momentul de față, comunitatea noastră numără 320 de maici, dar în anii ’90, am fost 550 de suflete unite în rugăciune și muncă. Fiecare contribuție va ajuta nu doar la reconstruirea locuințelor, ci și la menținerea și continuarea tradițiilor și vieții monahale într-un loc cu o istorie bogată și semnificativă.

Apel către public din partea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMănăstirea Văratec, fondată în 1785 de schimonahia Olimpiada împreună cu duhovnicul Iosif, a fost mereu un loc de adăpost și sprijin pentru cei care caută liniște și apropiere de Dumnezeu. Devenită mănăstire independentă în 1839, sub îndrumarea starețului Paisie Velicicovschi, Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstire de maici din România, găzduind de-a lungul timpului sute de maici dedicate vieții monahale.

Vă rugăm să ne sprijiniți în aceste momente grele și să contribuiți la reconstruirea locuințelor pierdute. Fie ca bunătatea și generozitatea dumneavoastră să fie răsplătite însutit.

Cu recunoștință și rugăciuni,

Maica Stareță Iosefina

Mănăstirea Văratec

P.S. Cum în mod sigur apelul va fi preluat de multă lume care va și dona pentru un scop nobil, ar fi de folos ca mănăstirea Văratec să și ofere informații despre cum vor fi folosiți acești bani pentru a nu exista neclarități.

Articolul precedentEvaluare Națională la clasa a VI-a – proba la matematică
Articolul următorYoji Online Casino: etalonul plăcerii și securității jocurilor de noroc
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Poate că mulți creștini au posibilitatea să contribuie integral la refacerea din temelii a imobilelor arse,dar o familie creștină ar pune problema așa:noi investim să renovam acolo,dar ne dați nouă casă spre folosință timp de 40 de ani de acum încolo?Ce ar însemna asta? Că am lua în concesiune casa pe 49 de ani fără să plătim nimic în această perioadă,iar la sfârșitul perioadei de concesiune ne angajam că vom preda casa intactă mănăstirii…ce ziceți de o astfel de înțelegere?

  2. Pentru un orfelinat sau o casa de batrani nu ar dona nimeni,si presa nu s-ar implica,implicati-va pentru manastiri si biserici care au japcuit populatia de terenuri si case….huooo…

Comentariile sunt închise.