Plenul CJ Neamț va dezbate în ședința de luni, 25 noiembrie, obținerea avizului pentru angajarea unui avocat specializat în litigii referitoare la fonduri nerambursabile în ideea în care Apa Serv ar avea nevoie de un astfel de specialist pentru procese referitoare la fonduri europene nerambursabile, respectiv corecții financiare de acest gen. ”Deocamdată nu este vorba de angajarea unui avocat, avem nevoie de avizul CJ, iar când va fi necesar atunci avem deja avizul de principiu pentru consultanță juridică. Deși deocamdată nu este nevoie, un astfel de specialist se angajează în condițiile legii. Se ia o listă se depun documentații, se negociază. E o procedură conformă cu normativele în vigoare , iar aprobarea o dă CJ. Este o chestiune normală care se aplică în toate județele”, a explicat Cătălin Dughir, manager general Apa Serv.
”Întrucât Apa Serv a solicitat acest lucru, noi am propus acest proiect ca o măsură de siguranță. AGA care ține locul CA, la propunerea comitetului director, a inițiat un astfel de proiect, dar asta nu înseamnă că odată obținut avizul se și angajează acest avocat”, a precizat Dan Constantin, consilier județean și reprezentant al CJ în AGA Apa Serv.
Apa Serv a contestat corecția financiară de 3,3 milioane de lei de la contractul de asistență tehnică pentru managementul proiectului și întocmire documentații pentru contractele de lucrări din cadrul proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în Neamț”. Dacă se va ajunge în instanță va fi nevoie de un avocat specializat în litigii referitoare la fondurile nerambursabile. (I. CĂLIN)

1 COMENTARIU

Comments are closed.