Apa Serv, atac la o informare ce va fi prezentată în şedinţa CJ Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnainte de ședința de Consiliu Județean, luni, 31 octombrie, actuala conducere a Companiei Apa Serv a vrut să transmită consilierilor județeni că are un punct de vedere diferit față de cei care au pregătit o informare (cu privire la activitatea companiei) ce urmează să fie prezentată în ședința de CJ.

În acest sens, directorul companiei Apa Serv, Cătălin Dughir, în cadrul unei conferințe de presă, a făcut mai multe precizări pentru a dezminți cele regăsite în informare: „Am considerat că este necesar să lămurim unele aspecte, care au fost amplificate și de faptul că în ședința de CJ,  care va fi astăzi, am văzut o informare făcută de 4 dintre cei 5 membri ai Adunării Generale a Acționarilor, respectiv domnul Andrușcă, domnul Pușcașu Neculai, Cristian Mihalcea și Pantelimon Roșu, în care am văzut o serie de aspecte total… N-am să mă refer la aprecierile la adresa mea pentru că acelea vor constitui o plângere în instanță împotriva celor 4 pentru că și-au permis să facă niște afirmații la adresa mea, care nu au nicio legătură cu realitatea.”

Dughir a comentat mai mult pe seama părții a doua a materialului, precizând că nu vrea să ajungă prin dezvinovățire să se acuze și a insistat pe prezentarea situației actuale din companie.

„În materialul prezentat se fac referiri la problemele care sunt la această companie. Eu am să vă prezint un raport de activitate care va fi transmis și CA. Este raportul de activitate al directorului general la 30.09 și am să încep cu finalul. Cu indicatorii contractului de mandat. Contract care tot îmi este cerut de fiecare dintre cei 4 semnatari ai informării și care afirmă de foarte multe ori că acești indicatori nu sunt realizați, ceea ce este total eronat. Sunt 20 de indicatori de mandat care, la 9 luni, doar 2 dintre ei sunt nerealizați. Respectiv, gradul de conectare a populației, nerealizare ca urmare a faptului că am extins rețeaua prin proiectul major și urmează ca, cu ajutorul factorilor politici și implicați, să convingem populația acestui județ de necesitatea de a se branșa și racorda la canalizare. Al doilea indicator nerealizat este apa care nu aduce venituri, de pierderile de apă ce nu pot fi diminuate decât prin investiții majore care presupun investiții din fonduri proprii sau din alte fonduri. Infrastructura este 30% cu durată de viață expirată, iar investiții majore care trebui alocate de compania Apa Serv nu se vor face pe rețelele pe care nu s-a intervenit de mai bine de 30 de ani”, a adăugat Dughir.

Printre altele, acesta a avertizat că, în această campanie electorală, unii vor folosi și „promisiunea” scăderii prețului la apă, însă, în realitate aceasta poate fi făcută doar într-un singur mod.

„Dacă vreun politician din țara asta își asumă responsabilitatea să scadă prețul la apă, să o facă înainte de alegeri, dar să dea scris. Prețul la apă poate fi scăzut doar dacă CJ preia împrumutul coompaniei, de peste 31 de milioane și cei doi consilieri (Andrușcă și Pușcașu), memmbri în AGA propun scăderea prețului la apă”, a adăugat Dughir. (M.T.)

Articolul precedentFOTOGRAFII Grevă la Spitalul Roman
Articolul următorÎncepe verificarea deținătorilor de arme și muniții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.