0:00

Apa Serv amenință Piatra-Neamț!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCompania Apa Serv amenință cu faptul că municipiul Piatra-Neamț este pasibil de a plăti daune cu multe zerouri, dacă reprezentanții acestuia nu vor acorda aviz de săpătură pentru extinderea rețelei de apă pentru tronsonul de pe strada Petru Movilă. Subiectul, dezbătut pe larg în Mesagerul de Neamț – aici – scoate la iveală lipsa comunicării dintre autorități și, inevitabil, efectul acesteia, se va concretiza în pierderi de milioane de euro.

Apa Serv invocă faptul că sunt blocați în a duce la bun sfârșit clauzele contractului pe care îl manageriază, iar reprezentanții primăriei faptul că nu vor să fie dărâmate, la propriu, investițiile în infrastructură. Consecințele ar putea apărea în accesare celui de-al doilea proiect major pe care Apa Serv trage speranțe că îl va gestiona.

Apa Serv amenință Piatra-Neamț!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Luminiţa MARCOCI

Singura noastră șansă pe care am discutat-o și ce ne-a propus casa de avocatură este, dacă nu se poate găsi înțelegere între cele două părți, județ și municipiu, o acțiune prin care să încercăm obligarea municipiului la emiterea autorizației de săpătură cu solicitarea unor daune. Daune pe care noi le cifrăm, în cazul fericit, la o corecție de 25% pe contractul CL1 și în cazul nefericit la o corecție de 100%, pe același contract cu impact și asupra întregului proiect major prin care nu mai îndeplinim condiționalitățile dacă nu executăm această lucrare. Am făcut numeroase corespondețe, inclusiv de la Ministerulu Fondurilor Europene. Se pare că o parte de culpă ar aparține municipiului care a gestionat primul proiect. E vorba de reabilitarea drumului”, a precizat Luminița Marcoci, șef Oficiu juridic. (M.T.)

Articolul precedentȘtire actualizată.Informații contradictorii privind situația elevilor eliminați la bacalaureat din Târgu Neamț
Articolul următorDefinitivat 2015 – rezultate finale, după contestații: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.