reclama autocenter

apa pompa

* Compania Judeţeană nu mai poate sista furnizarea apei în perioada 13 august – 22 septembrie, la ordinul prefectului Lazăr

* punerea în aplicare a măsurii va fi monitorizată de preşedintele CJ Neamţ

La ultima şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de luni, 12 august, prefectul George Lazăr a semnat un ordin prin care sunt impuse măsuri pentru protejarea stării de sănătate a populației din Neamț când temperaturile sunt crescute. Cea mai importantă este cea care privește Apa Serv care, conform ordinului prefectului de Neamț, nu mai are voie sub nici o formă să sistesze furnizarea apei potabile, către populație în perioada 13 august – 22 septembrie. Potrivit aceluiași ordin al prefectului, președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță va trebui să se asigure că Apa Serv va pune în aplicare hotărârea CJSU Neamț.

”Conducerea Apa Serv este obligată să acționeze sub imperiul acestei hotărâri pentru că starea de sănătate a populației și asigurarea condițiilor de igienă sunt garantate prin Constituție. Atât timp cât temperaturile sunt crescute, pentru noi, furnizarea apei potabile este de interes major. Conducerea Apa Serv știe despre această hotărâre mai ales că, reprezentantul societății în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat pozitiv planul de măsuri pentru perioada cu temperaturi crescute, iar pentru Apa Serv ar trebui să fie prioritar acest lucru”, a precizat prefectul George Lazăr.

„Prețuri aberante la apă, canal și la gunoi…”

Planul de măsuri pe perioada cât temperaturile sunt foarte ridicate a fost prezentat în prezența președintelui Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, care a dat asigurări că hotărările CJSU vor fi respectate și puse în aplicare și nu a pierdut ocazia să-și exprime încă o dată dezacordul față de modul în care este manageriată societatea Apa Serv Neamț.

”Apa Serv trebuie să respecte această hotărâre, este obligatoriu. De asemenea este obligată să facă și demersurile necesare pentru a-și încasa debitele. Atenționez în mod public Apa Serv, calitatea serviciilor trebuie să fie ireproșabilă, după toate normele în vigoare. Ce aș avea eu de împărțit cu domnul Dughir. Păi dacă vezi că vine un șmecher ca Ivanov la tine și vorbește pe afară… Este strigător la cer ce se întâmplă la Apa Serv Neamț. Acest individ este în spatele la toate ciudățeniile care se întâmplă la Apa Serv. Am primit semnale de alarmă de la Guvern și acestea se confirmă. La prețurile care sunt, oamenii au ajuns să nu mai folosească apa sau le-o întrerupe, este ilegal și se atentează la sănătatea omului, plătim prețuri aberante la apă, canal și la gunoi… Primarul de la Doljești a primit o ofertă de la Iași, pentru apă, cu 1,3 lei mai ieftin decât la Apa Serv. Eu înțeleg că un contract european nu se poate pierde, dar nici să vii să jumulești populația, cine i-a obligat să ajungă la prețuri aberante? Cine i-a oprit să înlăture pierderile, ce salarii primesc cei din conducere și ce comisioane? Primesc comisioane și pentru înmormântare și pentru negocieri cu sindicatele. E vinovat Tărâță? Trebuie găsite soluții să se diminueze cheltuielile”, a spus Culită Tărâță, președinte al Consiliului Județean Neamț.

Celelalte măsuri impuse prin ordinul prefectului George Lazăr privesc informarea populației cu privire la protecția pe perioadele caniculare, și controale drastice la operatorii economici care comercializează produse de origine animală și la cei care prestează activități ce presupun desfășurarea orelor de program în aer liber. Pentru ultimele două măsuri responsabili au fost numiți directorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și de la ITM Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentSpitalul Bicaz – rana vie a sănătăţii nemţene
Articolul următorRomașcanii, invitați să se comporte european