Apa Serv a deblocat canalizarea Romanului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* “Acest proiect seamănă cu blocul cu bulină. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a declarat primarul Leoreanu

După doi ani de așteptări, Apa Serv se poate lăuda că mai duce la bun sfârşit un proiect – extinderea rețelelor de canalizare în Roman și Săbăoani. Romanul poate fi considerat cel mai norocos, pentru că cele două componente din marele proiect de 107 milioane de euro par a intra pe făgașul normal. Celelalte localități cuprinse în proiect, mai au de așteptat, deoarece licitațiile sunt încă în fază de contestație. În acest moment, funcțională este componenta “Alimentare cu apă şi reţele de canalizare în aglomerarea Piatra Neamţ şi în Dumbrava Roşie”. O altă lucrare care este câștigată și care nu ridică, deocamdată, probleme din partea constructorului este extinderea şi modernizarea staţiei de epurare ape uzate Roman. Câștigătoare a licitației este firma Passavant Roediger GmbH, care a semnat contractul pe 28 noiembrie 2012 și are termen de finalizare 22 luni.

Miercuri, 18 septembrie, la orele 11, urmează a fi semnat, la Roman, și contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în Roman și Săbăoani, licitație câștigată de Moldocor și TLSIT, ambele din Piatra Neamț. “Acest proiect seamănă cu blocul cu bulină, pe motiv că nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului. Nu mă gândeam decât că era obrazul meu în fața oamenilor din Bălcescu și Petru Rareș, cărora le-am promis și cu adevărat m-am zbătut pentru acest proiect. Dar, vorba aceea, se născuse talent și murea speranță. M-am ținut, am făcut lobby, am fost și cu vorba bună, și cu vorba dură, iar miercuri va avea loc semnarea contractului, astfel încât în octombrie să înceapă lucrările”, a declarat, ușurat, primarul Laurențiu Leoreanu.

Apa Serv mai are, însă, de semnat contractele pentru alimentare cu apă şi reţele de canalizare în Săvineşti – Roznov, Bicaz și în Târgu Neamţ şi Humuleşti, precum și modernizarea staţiilor de tratare a apei şi apei uzate în Bicaz şi Târgu Neamţ.

Proiectul din Roman presupune lucrări de extindere a reţelei de canalizare cu 14.453 metri pe 34 străzi, 12 staţii noi de repompare ape uzate şi 5.300 metri linii de presiune. În Săbăoani, lucrările vizează extinderea reţelei de canalizare cu 17.536 metri pe 29 de străzi, două staţii noi de repompare apă uzată şi 300 metri de presiune. (C. MATEI)

Articolul precedentRevanşă pentru municipalul pietrean
Articolul următorTurneu util pentru Unic