0:00

Apă plată dar nu chioară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cu ploile astea care fac mare deranj la canalizarea de 27 de meleoane de coco, nu vă ascund faptu` că pe ăsta den mijloc l-o apucat durerile de pene. Așa că l-am luat pă două bețe și am zburatără către șpetal să găsim un felcer să-i dea ceva de leac, că –i tare necăjit creștinu`. Când s-ajungem la streașina de la urgență, ne trezim înconjurați de două cumetre vrăbii care repede s-o pus pe ciripit, cum că că șăfu` consiliului de admenestrație îi maro de supărare pă manageru` den fotoliu cu ținte, că o simțit el la naretă că îi merge bine tare. Că nici el cât fuse șăf la cejeu, da` incompatibil, bașca prifect, parcat pă motiv dă concurs, n-o avut norocu` să pună și el ceva de-o murătură pe iarna lui 2020. Acuma noi am zis că-i vorba de soartă crudă și haină, da` ne gândim că domn` manager de la șpetal îi băiat fain și are toate alifiile în custodie, cum naiba să-l dibuie domn` deceveu dacă nu știe unde să se uite. Plus dă asta, după ce o fost parcat cu fluierături și chiote, credem că are o jenă de fluierat în consiliu`, că mâine poimâine se iscă o altă incompantibilitate la doi litri și iară pleacă pe la cășile lui. Mai videm.

 De atâta apă cât ne dă Cel de Sus, am rămas fleașcă de supărați pă noi că, Bunul ne-o dă gratis și ăștia de pe pâmânt ne-o servesc pă bani. Și-i lumea supărată, și-o ieșit să-l ieie dă bucile obrajilor pă ApaServ, da` nimică. Tot plouă. Că și domnu` șăf de la cejeu (dom` Culiță, să trăiț abundent !) s-o bășicat la neuron când o auzit că apaservii vrea să scumpește kilu` de apă, drept de care i-o zis-o de la obrăzete lui șefu` de la ăștia cu apa, să plece cu demisie pă persoană fizică. Acuma, cred că și domnu` Culiță știe că peștele dă la cap se împuțește, dar noi am aflat că de la coadă să manâncă. Așa că poate să plouă cu demisia lui domnu` derector dă la apeservuri, că el tot dejeaba-i pus acolo. Plus dă asta, nu-i nici un secret, că domnu` ăsta de vrea să scumpește apa, e fleașcă dă competențe. Mai ieri era la căile ferate cu trenuri cu tot, acuma de ce nu ar trece la flota de pe Cuejd? Cum care flotă? Întrebați ori pă dom` premare Gigi (să trrrrrrăiț !), ori pă junele șăf de la pesedeu.

 De la Târgu cu cetate, ne vine o depeșă pe unde scurte dă la un șpionete, cum că-i bucurie mare sub edificiu, după ce echipa dă fotbal o promovat triumfător dă victorios un etaj mai sus. Și că o fost buluc dă lume bună la meci. Dom` premare, dom` fost vicepremare, conselieri, foști conselieri, cu steaguri, surle, chiuituri pă persoane fizice și-n afara orelor dă program. Și ne-o mai zis, că s-o făcut una mică și la două litre dă șpriț pă persoană furajată, că dacă nu se udă ce trebe, se usucă și cade. Așa că mai de frică, mai de jenă cineva tot o trebuit să deie de băut. Acuma, pă noi nu ne-o chemat, că nu gustăm den astea slabe și lungi, reci și demiseci. Dacă nu-i la pet de dud păros, nici nu vrem s-auzim. Că musai dă la demisec i se trage lui dom` premare de la târg, când o cerut cetatea den deal la cejeu, de-și mușcau degetele pe supt birouri o samă de creștini, evident ostași ai lui Vodă Ștefan, plus doamna vice (săru` mâinile !)

Articolul precedentPrimărițe microbiste
Articolul următor10.000 de tigări confiscate la Roman