0:00

Anunț important pentru pensionari: se modifică pragul pentru impozitarea pensiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiData 1 septembrie 2024 este foarte importantă pentru pensionari deoarece două măsuri importante ar trebui să intre în vigoare. Prima este acordarea pensiilor recalculate, ceea ce ar trebui să însemne majorări mai ales pentru cei cu pensii mici, (amănunte aici) iar cea de a doua a fost anunțată luni, 27 mai, de premierul Marcel Ciolacu într-o emisiune a unui post de televiziune național. El a precizat că se va modifica plafonul de impozitare a pensiilor.

„Odată cu noua lege a pensiilor, cu recalcularea, cineva a decis ca acel plafon, peste 2.000 de lei, știm foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit. Trebuie să existe o corecție și la plafon. O să fie raportată la puterea de cumpărare pe care o aveai la momentul acela în care calculam la 2.000 de lei la cea pe care o ai în timp real. Vom crea un mecanism, vom face acest lucru, ca să nu mai fie nevoie de intervenția unui premier. Facem o raportare și pragul se modifică”, a declarat Marcel Ciolacu la Realitatea TV.

Potrivit primului-ministru va exista un algoritm de calcul, care va ține cont de puterea de cumpărare. Ministerul Muncii și cel al Finanțelor vor realiza o analiză în baza căreia să calculeze de câți bani are nevoie un pensionar astăzi ca să poată face aceleași cumpărături pe care le făcea când avea pensia de 2.000 de lei, iar inflația nu explodase.

În prezent, pensiile care depășesc 2.000 de lei sunt impozitate cu 10% din diferența ce depășește acest plafon. De exemplu, o pensie de 2.500 de lei este impozitată cu 50 de lei în acest moment.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț. Bărbat condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției
Articolul următorNeamț. „Cetățean suveran” s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit de două ori în aceeași zi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.