0:00

Antrenorul Biancăi Perie, condamnat la închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Clemenţă pentru Olimpiadă
* Lucică Cucoş a fost prins băut la volan şi pedepsit cu un an şi jumătate de detenţie
* instanţa a acceptat amânarea executării pedepsei timp de 2 ani

Decorat de preşedintele ţării acum doi ani şi considerat un antrenor de valoare, Lucică Cucoş a fost condamnat, vineri, 20 iunie, la o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare. Profesorul a fost prins băut la volan la începutul anului şi n-a scăpat de asprimea cu care, de regulă, magistraţii din Roman sancţionează acest tip de infracţiune. El a fost asistat în faţa instanţei de avocatul Traian Sorinel Lazăr (tatăl fostului prefect), dar singura concesie de care a beneficiat a fost amânarea executării pedepsei, pe un termen de 2 ani.

“Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Cucoş Lucică trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în dispozitivul sentinţei. ” În temeiul art. 85 alin. 2 C. pen. impune inculpatului Cucoş Lucică să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În art. 404 alin. 3 C. pr. pen. atrage atenţia inculpatului Cucoş Lucică asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere, ale obligaţiilor impuse, precum şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, situaţii care pot conduce la revocarea amânării aplicării pedepsei”.

Antrenorul Biancăi Perie, condamnat la închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Decizia instanţei din Roman nu este, însă, definitivă, iar avocatul profesorului Cucoş are la dispoziţie 10 zile pentru a o ataca la Tribunalul Neamţ.

La începutul anului 2012, Bianca Perie a primit Ordinul “Meritul Sportiv – clasa a III-a”, iar Lucică Cucoş – Medalia “Meritul Sportiv – clasa I”, prin decret prezidenţial semnat de Traian Băsescu. Lucică Cucoş a primit ani la rând şi titlul de “antrenorul anului” şi se pare că aceste performanţe au convins instanţa să-i amâne executarea pedepsei. Obiectivele declarate de profesorul Cucoş la începutul acestui an sunt participarea surorilor Perie (Bianca şi Roxana) la competiţiile de atletism europene şi atingerea baremelor pentru Jocurile Olimpice din 2016 din Brazilia. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSe-ncinge treaba la cejeu
Articolul următorMedicii din Neamț au protestat la București