Două publicații școlare din Piatra Neamț au obținut în acest an premiul I și titlul de laureat la etapa națională a Concursului de Jurnalism și Reviste Școlare 2017.

Este vorba despre ”Anotimpuri” (coordonator prof. Olimpia Sima), Anuarul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ și ”Adobiograființa” – revista Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț (coordonatori prof. Gheorghe Brânzei și Manuela Preisler).

Mariana PALEU (centrul imaginii)

Publicația ”Anotimpuri” a fost iniţiată de profesorul Mihai Gicoveanu, în 1997, iar de la nr. 3/1999 – coordonatori au devenit prof. Constantin Tomşa şi Olimpia Sima. ”Noi primim aceste distincții an de an pentru că revista noastră este foarte bună. Apare trimestrial, în fiecare anotimp mai exact, de asta se cheamă și «Anotimpuri»”, a declarat prof. Mariana Paleu, directoarea Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu”.

Pentru ”Adobiograființa”, Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” a obținut al optulea premiu I consecutiv și al zecelea per total. ”Marcăm 15 ani de la apariția revistei. De fiecare dată, stabilim la început de an tematica și rubricile principale împreună cu elevii. Din punctul de vedere al elementelor de grafică, colaborez cu prof. Manuela Preisler și lucru acesta s-a văzut mai ales în ultimii ani când revista a fost evidențiată la nivel național de fiecare dată cu premiul I și cu titlul de laureat”, a afirmat prof. Gheorghe Brânzei, inspector de limba și literatura română în cadrul ISJ Neamț. (Ana MOISE)

Articolul precedentFotbaliștii U15 ai LPS Piatra Neamț, pe locul al VI-lea în țară
Articolul următorControale și amenzi la magazinele de bijuterii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.