vreme bunaVremea se va încălzi din nou, anunţă meteorologii. Cu excepţia Dobrogei şi a zonei de munte, în toate regiunile ţării vremea va deveni deosebit de caldă, cu temperaturi ce depăşesc chiar 30 de grade Celsius.

Spre sfârşitul acestei săptămâni şi în săptămâna ce vine, vremea se va răci din nou şi temperaturile vor scădea cu peste 10 grade Celsius, anunţă stiri.tvr.ro.

ANM prognozează ploi abia de săptămâna viitoare, când se vor înregistra şi temperaturi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie: în medie, 20-22 de grade Celsius. Iată estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor, pentru intervalul 14-27 septembrie:

MOLDOVA

Vremea se va încălzi treptat în primele zile şi va deveni caldă pentru această perioadă, mai ales între 17 și 19 septembrie, când vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională, între 28 şi 30 de grade. Apoi valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni mediile regionale se vor situa în jurul valorii de 22 de grade şi vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 16 grade, exceptând ultimele nopţi, când se vor apropia de 10 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 19 septembrie.

MUNTE

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 18 septembrie, când se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de 24 de grade, apoi se va răci, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor fi valori maxime în jurul a 14 grade. În nopţile din perioada 17 – 20 septembrie mediile temperaturilor minime se vor încadra între 12 şi 14 grade, iar în restul intervalului se vor situa între 6 şi 10 grade. Ploile vor avea o probabilitate mai mare de apariție după data de 20 septembrie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCluburile aşteaptă noua lege a sporturilor, care ar putea permite decontarea salariilor şi primelor de la bugetul local!
Articolul următorDGASPC Neamț: „Un an școlar plin de realizări și nu uitați să respectați drepturile copiilor“
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.