pietricica turism

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, 18 ianuarie, şi prognoza pentru următoarele 14 zile rămase din luna ianuarie 2016. Intervalul este marcat de răcirea accentuată a vremii, care se va menţine până pe data de 25 ianuarie. În momentul în care se va produce o uşoara încălzire a vremii, pe 25 sau 26 ianuarie, se estimează că vor apărea şi ninsorile, dar slabe cantitativ.

temperaturi moldovaÎn Moldova, potrivit ANM, “o vreme deosebit de rece va caracteriza prima săptămână a intervalului, astfel că la amiază se vor înregistra temperaturi negative, în medie de -6 până la -4 grade. Nopţile vor deveni geroase în toată regiunea, iar minimele vor fi de -14 până la -10 grade, medie regională. O creştere uşoară şi treptată a temperaturilor se va produce în a doua parte a intervalului, astfel că sunt estimate valori, în medie regională, de -3 până la – 2 grade ziua şi -9 până la -6 grade noaptea. Ninsori slabe se vor semnala pe arii restrânse la începutul intervalului şi, posibil, în perioada 24 – 26 ianuarie”.

temperaturi munteŞi la munte, “vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea, astfel că se vor înregistra maxime termice de -10 până la -8 grade şi minime de -18 până la -13 grade, în medie. După data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi în creştere uşoară şi treptată până la valori medii de -7 până la -2 grade ziua şi -12 până la -8 grade noaptea. Ninsori slabe vor fi, pe arii restrânse, în data de 20 ianuarie, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va creşte începând cu 24 ianuarie”, potrivit ANM.

Prognoza pentru întreaga ţară:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/anm-prognoza.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)