vreme bunaVremea se va încălzi treptat, astfel că media regională a temperaturilor maxime va ajunge să se situeze la 30 de grade Celsius până la sfârșitul lunii august, iar posibilitățile de ploaie vor fi mai mari la începutul lunii septembrie, relevă prognoza meteo publicată, luni, 24 august, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 24 august – 6 septembrie.

În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creștere între 24 și 30 august, vremea devenind treptat călduroasă, cu o medie a maximelor ce va ajunge la 31 de grade. În cursul celei de-a doua săptâmâni se va reveni la valorile termice obișnuite pentru începutul lunii septembrie, cu o medie pe întreaga regiune ce se va situa în jurul valorii de 24 de grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, media acestora va fi mai scăzută la începutul și spre sfârșitul celor două săptămâni, aproximativ 13 grade, dar în celelalte nopți va fi cu 2-3 grade mai ridicată. Vor predomina zilele lipsite de ploi, exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel încât media maximelor va putea depăși ușor 20 de grade. Însă, după data de 1 septembrie, aceasta va scădea cu 3-4 grade. Astfel, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15-17 grade. Cu precădere în primele și ultimele nopți, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 săptămâni, această medie va avea valori cuprinse între 10 și 12 grade. Vor fi multe zilele frumoase îndeosebi în prima săptămână. În intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, dar și sub formă de averse. (ZCH NEWS)

Articolul precedentOAMENII TIMPULUI, lansări la Vaslui şi Bacău
Articolul următorGeorge Enescu – 134 Concert în bătătura din Liveni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.