ANM: Temperaturi şi precipitaţii până la finalul anului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna decembrie.

În OCTOMBRIE, temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale.

În NOIEMBRIE, valorile termice se vor situa peste medii în sud-est şi local în sud şi vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. Cantităţile de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice.

În DECEMBRIE, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toata ţara, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obişnuit. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor. (Z.C.H.)

Articolul precedent“CiNE te reprezintă” la Roman
Articolul următorCe mai vând Finanţele