Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă o posibilă răcire a vremii spre finalul acestei săptămâni. ANM se referă, în special, la intervalul 11-13 august, când sunt anunţate şi averse și descărcări electrice, izolat putându-se cumula cantități de apă mai însemnate.

ANM: Răcire a vremii în intervalul 11-13 august, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, “în primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general în jurul normelor specifice acestei perioade din an, respectiv temperaturi medii diurne de 28-30 de grade și nocturne de 15-16 grade. În data de 10 august va avea loc o ușoară încălzire, iar media temperaturilor maxime va urca spre 32 de grade, în timp ce media minimelor se va menține la valori de 15-16 grade. Începând cu data de 11 august vremea se va răcori semnificativ, astfel că până sâmbătă, 13 august, se vor înregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii august, media maximelor coborând de la o valoare de 30 de grade spre 24-25 de grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la valori medii de 16 grade până spre 13-14 grade spre sfârșitul primei săptămâni. Ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile termice de la o zi la alta nu vor mai fi notabile și se vor înregistra valori apropiate de norme, media maximelor fiind de 26-29 de grade, iar a minimelor de 14-15 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe 11 și 12 august, când se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă” – ANM.

ANM: Răcire a vremii în intervalul 11-13 august, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa munte, “în primele 3 zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale climatologic, cu o medie diurnă regională de 18-20 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 10-11 grade. În perioada 11-13 august regimul termic va marca o scădere semnificativă, iar maximele diurne vor scădea spre o medie de 14 grade în data de 13 august, când și minimele nocturne vor coborî spre aproximativ 6 grade. În zilele următoare (14 și 15 august) vremea se va încălzi ușor, iar în intervalul 16 – 21 august nu vor fi variații notabile, media temperaturilor diurne se va menține în jurul a 18 grade, iar cea a minimelor nocturne va fi de 9-10 grade. În prima săptămână de prognoză zilnic vor fi averse, dar pe 11 și 12 august acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, punctiform, importante cantitativ. În cea de-a doua săptămână, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi doar pe suprafețe restrânse” – ANM.

Prognoza pentru toate regiunile ţării:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/08/anm-prognoza.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentNeamț: Accident de muncă înfiorător
Articolul următorBărbat blocat în fântână, scos de vecini și dus la spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.