ANM: Prognoza pe următoarele trei luni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna octombrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

* AUGUST Regimul termic va avea valori normale în majoritatea regiunilor, exceptând vestul ţării, unde local valorile termice pot fi peste mediile perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra în general o tendinţă de deficit, exceptând centrul şi nordul ţării, unde local acestea pot fi normale.

* SEPTEMBRIE Valorile termice pot fi peste norme în estul, sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în rest normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal în centrul, nordul şi local în vestul ţării, iar în restul zonelor acestea vor prezenta în general o tendinţă de deficit.

* OCTOMBRIE Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului se vor încadra în normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea valori normale în est, sud-est şi local în sud, iar în rest peste mediile climatologice. (Z.C.H.)

Articolul precedentPartidul Naţional Liberal Filiala Teritorială Neamţ – COMUNICAT DE PRESĂ
Articolul următorSC Compania Municipală de Investiţii Urban SA / Mulţumiri aduse cetăţenilor municipiului Piatra Neamţ