reclama autocenter

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu a prelungit avertizarea cod galben emisă pe 1 decembrie, dar a actualizat informarea meteorologică de ninsori şi intensificări ale vântului.

„În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 35 l/mp. Începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei. Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50-55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60-70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h, spulberând zăpada”, avertizează ANM.

Cel puţin deocamdată, după cum rezultă din informarea Prefecturii Neamţ, în judeţ nu au fost probleme grave. Doar obişnuitele de acum (DIN PĂCATE!) localităţi rămase pe întuneric. „Raport operativ DELGAZ GRID ora 10:00: 1 linie electrică nealimentată parţial cu 26 posturi de transformare nealimentate, 1.389 consumatori nealimentaţi în localităţile Poiana Largului, Călugareni, Pârâul Mare, Ceahlău, Bistricioara. Se acţionează cu o echipă şi se efectuează manevre de depistare efect şi remediere. Prefectul Vasile Panaite se află în zona menționată pentru a coordona acțiunile. Pe drumurile naţionale din judeţ, azi noapte au acţionat 26 de utilaje de deszăpezire, răspândind 153 tone de sare. Astfel, drumurile la această oră sunt umede cu porţiuni de zăpadă tratată sub 1-2 cm. Ninge abundent în zona de munte. Se circulă în condiţii de iarnă”, precizează Prefectura Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentL5 Codul galben „sperie” fotbalul! Bravo Bodeşti, victorie la „masa verde”!
Articolul următorPlanetariul mobil revine la Piatra Neamț cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.