Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează o răcire drastică a vremii pentru zilele următoare. Pentru Moldova sunt anunţate temperaturi maxime de 13 grade Celsius, iar la munte chiar 5 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi chiar negative, anunţă ANM.

Va ploua pe arii extinse, dar precipitaţiile vor fi nesemnificative din punct de vedere cantitativ. La munte, precipitaţiile ar putea fi mixte.

De Florii sunt anunţate, totuşi, 18 grade Celsius, iar, ulterior, până pe 1 mai, vremea se va mai încălzi.

MOLDOVA

ANM: Frig şi ploi până de Florii! Temperaturi negative la munte!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Temperaturile maxime vor scădea, la începutul intervalului, de la o medie de 29 de grade la 13 grade, apoi vor creşte până în jurul a 18 grade pe 24 aprilie, urmând ca, în intervalul 25 aprilie – 1 mai, să oscileze uşor în jurul a 17 grade. Tendinţa temperaturilor minime este tot de scădere semnificativă, de la 13 grade la 2-4 grade pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 5 şi 8 grade. Pe 19 şi 24 – 25 aprilie, va ploua pe arii extinse, slab şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul săptămânii 25 aprilie – 1 mai”. – ANM.

MUNTE

ANM: Frig şi ploi până de Florii! Temperaturi negative la munte!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele 4 zile, de la 18 la 5 grade, apoi va oscila uşor în jurul a 9 grade până pe 26 aprilie, urmând ca, în intervalul 27 aprilie – 1 mai, să fie de 5-7 grade. Tendinţa regimului termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade la valori negative pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, până pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative şi se va situa între – 2 şi 2 grade. Pe 19 aprilie şi 24-25 aprilie va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul săptămânii 25 aprilie – 1 mai. Trecător, la altitudini de peste 1.700 m, se pot semnala precipitaţii mixte”. – ANM

Prognoza în intervalul 18 aprilie – 1 mai, pentru întreaga ţară:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/04/ANM-18-aprilie-1-mai.pdf

(ZCH NEWS; FOTO: ANM)

Articolul precedentRadu Lefter cere falimentul clubului Ceahlăul! Are de recuperat 6.000€
Articolul următorFetiţă leşinată pe ringul de dans
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.