Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi, 23 octombrie, COD GALBEN de vreme nefavorabilă pentru cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Est. Intervalul de valabilitate este 23 octombrie, ora 22:00 – 24 octombrie, ora 22:00.

La munte, îndeosebi la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70-80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1.800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, precizează ANM.

De asemenea, potrivit aceleaşi surse, în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25-30 l/mp. În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55-70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării„.

O prognoză ceva mai severă a fost emisă pentru judeţele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, din sudul ţării, care se află, în acelaşi interval, sub avertizare COD PORTOCALIU. (ZCH NEWS; FOTO: ANM)

Articolul precedentAccident din culpă comună la Poiana Teiului, un șofer a fost rănit
Articolul următorTânăr de 24 de ani, arestat pentru că a încercat să violeze o bătrână de 77 de ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.