0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne avertizează că, în următoarele două săptămâni, în Moldova şi la munte, va fi neobişnuit de cald pentru această perioadă, iar intervalul 20-26 iunie va fi marcat de o vreme caniculară.

ANM: Asaltul CANICULEI în următoarele două săptămâni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, “pe parcursul primei săptămâni de prognoză (20-26 iunie, n.r.) vremea va deveni caniculară în orele amiezilor, când, local, şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi, în medie, între 32 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară, dar vremea se va menţine călduroasă, cu maxime diurne de peste 30 de grade şi minime nocturne în jurul a 17 grade. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile, pe spaţii mici, în fiecare zi, dar cu precădere în jurul datelor de 23 şi 26 iunie, respectiv 1 iulie”, potrivit ANM

ANM: Asaltul CANICULEI în următoarele două săptămâni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞi la munte, “valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele obişnuite în aceasta perioadă, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Mediile maximelor diurne se vor încadra între 19 şi 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 11 şi 14 grade, cele mai ridicate temperaturi urmând a se înregistra în intervalul 20 – 26 iunie. Aversele vor apărea în fiecare zi, dar pe arii mai extinse după data de 23 iunie, când, izolat, vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate”, se mai precizează în prognoza ANM.

Prognoza pentru toate regiunile ţării:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/06/anm-20-iunie.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentMinivacanța de Rusalii amână validarea unor consilii locale
Articolul următorPermanența la Prefectură, asigurată de ofițerul de serviciu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.