0:00

Cheile noilor locuințe ANL din Bicaz au fost înmânate beneficiarilor, ieri, 18 decembrie, în sala de ședințe a Consiliului Local, în prezența primarul Nicolae Sălăgean și a viceprimarului Nicu Butnaru. Din cele 32 de locuințe nou-nouțe au fost ocupate doar 29. Potrivit primarului, un beneficiar a refuzat locuința pe motiv că, după criteriile de selecție, a obținut un spațiu locativ la parterul unuia din cele două blocuri ANL. În acest caz, autoritățile locale vor relua procedurile de selecție pentru cei care doresc o locuință ANL. Încă două apartamente sunt neocupate deoarece acestea au fost rezervate medicilor care vor ajunge să lucreze la Spitalul Orășenesc Bicaz.

„Avem o renunțare, motivată de faptul că a avut apartament la parter. E decizia fiecăruia. Noi vom anunța din nou locuitorii din Bicaz pentru ocuparea acestei locuințe. Două apartamente au fost ținute pentru medicii pe care încercăm, cu disperare, să-i aducem și să-i integrăm în Bicaz, pentru ca spitalul să poată funcționa cu echipa de medici completă”, a declarat edilul orașului Bicaz.

ANL-urile din Bicaz au fost predate chiriașilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații ANL-urile din Bicaz au fost predate chiriașilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nicolae Sălăgean a amintit și despre faptul că finalizarea acestei investiții a întârziat din cauza cheltuielilor suplimentare, aproape duble față de valoarea anterioară (aproximativ 50 de miliarde de lei vechi) datorate investițiilor pentru achiziționarea de centrale individuale de apartament, pentru achiziționarea unei stații de pompare necesară sistemului de canalizare și ridicarea unor diguri de protectie. Lucrările, începute pe vremea primarului Constantin Catrinoiu, ar fi trebuit, potrivit proiectului inițial, să fie finalizate în 15 februarie 2013. Cu toate acestea, primarul Sălăgean se declară mulțumit de calitatea lucrărilor.

„Faptul că am reușit ca în loc de centrală comună de bloc să aducem centrale separate, considerăm că este un lucru deosebit. Au fost multe probleme, piedici, multe cârcoteli. Probabil că vor mai fi. Satisfacția noastră este, totuși, că am reușit să ajungem la final cu această investiție si eu am rămas plăcut impresionat facând o comparație cu celelalte locuințe ANL din Bicaz”, a mai precizat Sălăgean.

Reprezentanții primăriei au dat asigurări noilor chiriași că, în primăvara noului an, vor desfășura lucrări de amenajare a zonei. Cel mai probabil, această referire a fost făcută în contextul în care, la mică distanță de noile blocuri, o clădire dezafectată care aparține SC Forestar SA-Romanel contrastează. De altfel, proprietarul terenului a fost de acord cu demolarea clădirii, Primăria Bicaz fiind interesată să achiziționeze terenul de acolo. Totodată, primarul Sălăgean a precizat că, din cauza numărului mare de solicitări pentru locuințe destinate tinerilor, va avea în vederea construirea unor noi blocuri ANL. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAjutoarele UE se distribuie de luni
Articolul următorInterviu cu preşedintele Viorel Măstăcăneanu

1 COMENTARIU

  1. Dom’ primare, la tineri creati-le locuri de munca nu locuinte anl; din cate cunosc somerii nu primesc repartitii in blocurile anl.

Comentariile sunt închise.