reclama autocenter

Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț și-au îndeplinit misiunea. Odată cu creșterea semnificativă a chiriilor lunare pentru locuințele tip ANL și nu numai, mai ales pentru ”tinerii” care au depășit 35 de ani au apărut și solicitări de achiziționare a locuințelor în cauză, de altfel și unul dintre scopurile municipalității: acela de a vinde respectivele unități locative.

Nici nu s-au afișat bine noile prețuri pentru chirii stabilite de Consiliul Local Piatra Neamț pentru locuințele ANL că deja unii chiriași au solicitat evaluări și prețuri pentru a ști dacă pot face rost de bani să cumpere locuințele în care locuiesc cu chirie de ani buni. Numărul solicitărilor, în aproximativ două săptămâni, a crescut la 20 în condițiile în care de-a lungul anilor, mai puțin de 10 apartamente ANL au fost vândute către chiriași. Primăria spune că prețul pentru un astfel de apartament se stabilește pe metrul pătrat și se comunică de către Agenția Națională a Locuinței.

”Prețul se stabilește de către ANL conform legii, iar prețul cu care se lucrează în momentul de față este de 326 de euro pe metrul pătrat, la suprafața construită. Solicitanții trebuie să depună o cerere la Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Piatra Neamț, unde se va face un calcul de principiu. Cea mai mare parte a blocurilor ANL au cadastru dar sunt și blocuri care nu au cadastru. În momentul de față noi, Primăria am demarat o acțiune pentru a face cadastru și la aceste blocuri, deși cadastrarea blocurilor costă destul de mult și nu ne decontează nimeni niciun ban. Abia apoi se poate face cadastru pentru fiecare apartament, cadastru care trebuie făcut de chiriaș dacă vrea să cumpere respectivul apartament. Anul acesta au fost vândute 10 locuințe ANL, iar de când s-a aprobat hotărârea de Consiliu cu majorarea chiriilor, au mai fost depuse încă 10 cereri de evaluare”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

La o primă evaluare, făcută de specialiștii din Primăria Piatra Neamț, pe baza legii ANL, se pare că o garsonieră ANL va costa între 15.000 și 16.000 euro, în funcție de mărime. Cât privește apartamentele cu două camere, marea majoritate au apoximativ 60 de mp și ar putea costa aproximativ 24.000 de euro. Potrivit conducerii Primăriei, banii încasați ajung direct la Agenția Națională a Locuinței, în ideea că din respectivii banii se vor construi alte locuințe. (I. CĂLIN)

Articolul precedentProcesiuni de Florii
Articolul următorFosta şefă a judecătoriei se pensionează