0:00

ANI, o nouă lovitură în Neamţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Vasile Loghin, fost viceprimar al comunei Pâncești (Neamț), se specifică într-un comunicat de presă al ANI.

„LOGHIN VASILE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2013 – 01 iulie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar al comunei Pâncești, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul LOGHIN VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora «Funcția de (…) viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) calitatea de comerciant persoană fizică»”, se menţionează în comunicatul citat.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

„Persoană (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se precizează în acelaşi comunicat. (ZCH NEWS)

Detalii suplimentare, AICI.

Articolul precedentRoman: Micropiaţa Danubiana înlocuită cu un spaţiu de agrement FOTO
Articolul următorIonel Arsene: PSD trebuie să își reconfirme statutul de principala forță politică a României
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.