petricani-primariaAritimisia Ciuchină, şefa Serviciului Financiar-Contabil, Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Petricani (Neamț) a fost declarată incompatibilă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

“S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 ianuarie 2011-29 octombrie 2014, întrucât fiul său și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului financiar-contabil din cadrul Primăriei Petricani, aflându-se în subordinea directă a mamei sale, rudă de gradul I, care deținea funcția de șef serviciu, încălcând astfel dispozițiile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, afirmă reprezentanţii ANI, într-un comunicat de presă.

“De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2013, persoana evaluată a desfășurat activități de audit și expertiză contabilă, în legătură indirectă cu funcția de șef Serviciu Financiar-Contabil și a încasat venituri de la mai multe primării de pe raza județului Neamț, de la Școala de Arte și Meserii, precum și de la Liceul Tehnologic Petricani, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) și art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, potrivit aceleaşi informări.

“Totodată, întrucât veniturile încasate de persoana evaluată, așa cum au fost identificate în conturile bancare, nu se regăsesc în totalitate în evidențele fiscale ale Serviciului Fiscal Municipal Roman, Agenția Națională de Integritate a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligațiilor fiscale referitoare la veniturile realizate în perioada 2008-2012”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Aritimisia Ciuchină a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTribunalul Neamţ: Samsar de cereale legat 3 ani
Articolul următorLIGA A II-A: FC Braşov – Foresta Suceava, derby pentru promovare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.