0:00

Cele mai recente modificări aduse Legii pensiilor, prin Legea 351/12 decembrie 2022, vin cu o veste bună pentru angajații fabricii de țevi romașcane Arcelor Mittal. Aceștia vor putea ieși la pensie mai devreme decât până acum, mai exact după o vechime de 20 de ani de muncă, date fiind condițiile speciale în care lucrează. Acest lucru este posibil prin modificarea articolului nr. 30, aliniatul 1, din textul legii, unde a fost inclusă în mod expres “activitatea de trefilare (a trece un material metalic printr-o filieră pentru a obține o sârmă – DEX –n.r.), inclusiv prin decaparea cu acizi, desfășurată de către persoanele încadrate în muncă la SC Arcelor Mittal Roman”.

Angajații fabricii de țevi Arcelor Mittal vor ieși la pensie după 20 de ani de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceeași categorie a celor care vor ieși mai repede la pensie au fost trecuți și o serie de angajați din sectorul construcțiilor de mașini și din activități miniere. Legiutorul vine cu o serie de clarificări și legat de definiția termenului de “condiții speciale de muncă” precizându-se că “Este asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. j)-l), perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 în care salariații au desfășurat activități dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. j)-l) în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I de muncă”.

Angajații fabricii de țevi Arcelor Mittal vor ieși la pensie după 20 de ani de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRomașcanii care lucrează la fabrica de țevi vor putea să iasă la pensie după o perioadă de 20 de ani, în timp ce anumite activități miniere permit ieșirea la pensie după 15 ani, acestea fiind printre principalele modificări aduse legislației în domeniu în ultima lună a acestui an. (Angela Croitoru)

Articolul precedentPietrean mort în condiții ciudate
Articolul următorAnunț pentru organizarea selecției pentru ocuparea unor posturi de experți – în afara organigramei în cadrul proiectului PNRAS – Ion Creangă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.