0:00

Joi, 24 august, funcționari din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț au încetat lucrul de la prima oră și au reluat protestele spontane, ca mulți alți colegi de-ai lor din țară.

Angajații din Finanțe au reluat protestul spontan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Activitatea la ghișee este în mare parte suspendată la Trezoreria Piatra Neamț (foto) și Roman, după cum declară Cristian Aanei, liderul sindicatului Sed Lex Neamț. Funcționarii sunt dezamăgiți de faptul că ministrul Finanțelor nu și-a respectat înțelegerea convenită la negocierile de săptămâna trecută, când au început protestele spontane (detalii aici ). Nemulțumirile angajaților vizează ordonanța privind reducerea cheltuielilor bugetare și reformarea sistemului, al cărei draft conținând punctele negociate ar fi trebuit să fie pus în dezbatere publică. „Având în vedere că la ultima întâlnire a coaliției de guvernare nu s-a convenit asupra draftului de ordonanță privind îmbunătățirea condițiilor de muncă în cadrul Ministerului Finanțelor și a structurilor din teritoriu, ținând cont că ministrul Finanțelor nu a respectat ceea ce s-a negociat săptămâna trecută cu cele 4 sindicate naționale, colegii mei au reluat astăzi protestele spontane. La sediul central de la Piatra Neamț majoritatea ghișeelor care au program de lucru cu publicul nu lucrează, deși Trezoreria încă funcționează dar nu se știe pentru cât timp. La Roman colegii au oprit toți activitatea și protestează în fața sediului. Fiind un protest spontan, este greu de spus cum va evolua situația, cel puțin astăzi. Sunt membri de sindicat de la toate organizațiile din instituție, dar s-au alăturat protestului și colegi care nu sunt în sindicat”, declară liderul sindical Cristian Aanei.

Angajații din Finanțe au reluat protestul spontan, ZCH NEWS - sursa ta de informații
protest Fisc Roman

La acțiunea de astăzi participă și sindicaliștii de la Federația Solidaritatea, ai cărei lideri ar urma să participe la noi negocieri cu ministrul Marcel Boloș, astăzi de la ora 16.

Pe de altă parte, marile federații sindicale din ANAF aveau programată pentru astăzi, 24 august, greva generală, conform calendarului anunțat inițial. Nu este exclus să se ajungă până acolo, dat fiind mesajul transmis astăzi de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: „Astfel, începând cu ora 8,30, sistemul fiscal românesc nu este funcțional. Acțiunile de protest spontan declanșate în țară se pot întinde pe o perioadă nedeterminată, degenerând și în acțiuni de stradă”, se arată într-un comunicat.

C.I.

Articolul precedentTrei răniți după o manevră greșită în trafic
Articolul următorBacăul, Bacăul, Bacăul ne cheamă!