pietricica turism

Un bărbat, de 40 de ani, a fost rănit grav după ce a fost strivit de un arbore, în pădurea Grințieșului. Omul lucra de o lună, ca necalificat, la o firmă de exploatare silvică din comuna Poiana Teiului, care are o lucrare în zona Grințieș. Pentru coborârea lui în condiții de siguranță s-a apelat la salvamontiști.

Patru ore a durat intervenția, bărbatul rănit fiind preluat de un echipaj de ambulanță. „Lucrătorul forestier a fost lovit de un arbore doborât și probabil a suferit un traumatism grav în zona oaselor bazinului și a capului femural. Cum extracția aero nu era posibilă, din cauza zonei împădurite, victima, care acuza dureri foarte mari, a fost transportată mai mulți kilometri pe targa UT2000, după ce inițial a fost imobilizată cu atele moderne specifice intervențiilor în zona montană. Intervenția echipei a durat aproximativ 4 ore”, a precizat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Bărbatul rănit a fost adus la CPU al Spitalului orășenesc Tâgu Neamț, iar de acolo transferat la UPU Piatra Neamț. Astăzi, 10 octombrie, el este internat în secția Ortopedie, cu fractură la piciorul drept, potrivit dr. Gabriela Bercea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Accidentul de muncă s-a petrecut ieri, pe la ora 11.30 și a fost anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț. Cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul și cine se face vinovat de nerespectarea normelor de protecția muncii se face de o comisie a angajatorului. (C.I.)