accident manastirea bistrita 01accident manastirea bistrita 02accident manastirea bistrita 03Un angajat al Unității Militare 01407 din Piatra-Neamț a murit, stupid, în seara de 9 august, după ce-a intrat cu scuterul în stâlpul porții Mănăstirii Bistrița. Bărbatul, care avea 58 de ani, lucra de mult timp la unitatea militară, ca muncitor calificat, și făcea tot felul de treburi, unde era nevoie.

Marți seara se pare că a băut și a plecat cu scuterul, probabil având vreo treabă la mănăstire. Ipoteza este susținută de faptul că după poarta din lemn, unde s-a produs accidentul, nu mai este nicio casă, deci n-ar fi avut unde să meargă în altă parte.

La un moment dat, bărbatul a intrat pe acostament și a lovit un aerisitor de la rețeaua de gaz metan, aflat la 14 centimetri deasupra solului. Din impact a fost proiectat direct în stâlpul porții, făcut din lemn masiv. Deși avea cască a suferit leziuni incompatibile cu viața, la nivelul craniului. În timpul cercetării la fața locului, polițiștii nu doar că au simțit miros de băutură, dar au și găsit bucăți de creier lângă stâlp.

Abia după efectuarea necropsiei se va putea stabili ce alcoolemie a avut victima în momentul accidentului. Ceea ce s-a stabilit deja este faptul că nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Moartea lui sporește drama unei familii în care deja erau probleme. Soția bărbatului suferă de cancer și este în stare gravă. (C.M.)

Articolul precedentANM: Avertizare COD GALBEN de furtuni pentru judeţul Neamţ
Articolul următorNeamț: A probat o parapantă și a căzut de la 6 metri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.