0:00

Angajări în poliţie şi la Iaşi şi Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiile din judeţele Botoşani şi Iaşi anunţă că, în data de 3 octombrie, se va da startul reîncadrărilor de personal şi angajărilor din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

“Sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofițer de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 2, ind. 1 din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc cumulativ condiţiile legale”, potrivit unor comunicate de presă ale IPJ Iaşi şi Botoşani.

De asemenea, persoanele care doresc să devină agenţi de poliție se pot înscrie la concursul organizat. Înscrierile se vor realiza în perioada 3 – 7 octombrie, concursul urmând a fi susţinut în ziua de 19 noiembrie 2016.

IPJ Iaşi a primit 56 de posturi pentru încadrare din sursă externă şi două posturi pentru ocupare prin concurs de către foşti angajaţi ai Poliţiei. Din totalul celor 56 de posturi destinate încadrării directe, 7 sunt de agenți de poliție rutieră, 6 de agenți de ordine publică în mediul urban (dintre care două posturi sunt de conductori câini) și 43 de agenți de ordine publică în mediul rural, toţi de ajutor șef de post.

IPJ Botoşani dispune de 31 de posturi pentru încadrare din sursă externă şi două posturi pentru ocupare prin concurs de către foşti angajaţi ai Poliţiei. Din totalul celor 31 de posturi destinate încadrării directe, 3 sunt de agenți de poliție rutieră, 9 de agenți de ordine publică în mediul urban și 17 de agenți de ordine publică în mediul rural, toate ajutori șefi de post. De asemenea, alte două posturi sunt destinate agenților – conductori câini.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se vor găsi pe site-urile https://is.politiaromana.ro şi https://bt.politiaromana.ro, la secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs, începând cu data de 1 octombrie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA A II-A: Metalul Reşiţa – Foresta Suceava
Articolul următorLIGA A III-A: CSM Roman, pe loc retrogradabil, înainte de meciul cu Ştiinţa Miroslava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.