Sergentul major Andrei Dumitru Bălușescu, angajat al ISU Neamț din anul 2017, este Andrei Bălușescu – al cincilea cel mai puternic pompier din 51, ZCH NEWS - sursa ta de informațiisingurul militar din județ, la categoria lui de vârsta, care a participat la etapa națională a Concursului ”Cel mai puternic pompier”, desfășurat la Alba Iulia, în perioada 6-8 iunie. S-a clasat pe locul 5, din 51 de participanți, dar ca să participe a fost ”number one” dintre competitorii din județul Neamț. Având în vedere că a fost prima sa competiție, locul 5 este absolut meritoriu și și-a propus ca, la viitoarea ediție să urce pe podium.

Pentru cineva care nu știe ce presupun două trasee aplicative, un astfel de concurs nu pare de mare dificultate. Însă masca și echipamentul cântăresc 25 de kilograme, și cu această greutate în plus, concurentul trebuie să parcurgă probele. Și a fost de alergat cu două canistre a câte 20 de litri în mâini, de transportat două role de furton, de cărat un manechin de 80 de kilograme 2 etaje, de sărit garduri, de mutat un cauciuc de 230 de kilograme și de bătut de 100 de ori cu un baros de 6 kg (sărbătorim centenarul în toate modurile), într-un timp cât mai scurt.

Andrei Bălușescu, atras de haina militară pentru că tatăl său a lucrat în MapN, a urmat cursurile Școlii de subofițeri pompieri ”Pavel Zăgănescu” Boldești, iar după absolvire, acum un an, a fost repartizat la ISU Neamț, unde lucrează la intervenție.

Lăudat de colonelul Ioan Nițică pentru rezultatul obținut, sergentul Andrei Bălușecu a spus, sigur pe el: ”Data viitoare voi fi mult mai antrenat”.

C.M.

Articolul precedentPubliserv instalează noi separatoare de sens pe bulevardul Decebal
Articolul următorControlul de la IPJ Neamț intră în prelungiri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.