0:00

Andra cântă de 57.000 de lei la Zilele Orașului Piatra Neamț, Tudor Chirilă et Comp. de 35.700, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproape 250.000 de lei a alocat Primăria Piatra Neamț pentru onorariile artiștilor care vor concerta în cele trei seri ale Piatra Fest 2019. Cea mai mare sumă merge către Andra, care, pentru recitalul de duminică seara, la finalul Zilelor Orașului, va încasa 57.000 de lei. În topul onorariilor urmează Vama, trupa lui Tudor Chirilă urmând să încaseze pentru prestația de sâmbătă, 29 iunie, 35.715 lei. Pe-aproape sunt și cei de la Cargo, cu 35.700, urmați de trupa The Motans, cu 28.000 de lei, de Mihail, cu 14.200 lei, Macanache și The Putreds, cu 11.900 lei și formația Tribute Queen, care va zbura tocmai din Italia și va încasa exact 11.881,50 lei. Pe lângă banii pentru show-ul efectiv, toți cei de mai sus vor avea acoperite de primărie cheltuielile cu transportul, cazarea și diurna.

Trupele Lotus și Los Anonimos, contractate de municipalitate pentru 4.800 și, respectiv, 5.000 de lei, nu beneficiază de cazare, transport și diurnă.

Piatra Fest ediția 2019 a început încă de pe 23 iunie, însă programul s-a aglomerat abia acum, pe finalul săptămânii. De miercuri, 26 iunie, Parcul central a fost acaparat de tonetele participante la Piatra Food Fest, ediția a doua, ”cel mai mare eveniment gastronomic organizat în Piatra Neamț”, după cum declară oficialii primăriei.

Astăzi, 27 iunie, de la ora 17, Cinema Mon Amour va găzdui ”Gala Generațiilor”, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii cu rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale și se vor depăna amintiri cu o parte din cetățenii de onoare ai orașului. Tot aici vor fi premiate cuplurile care anul acesta sărbătoresc nunta de aur. Seara, pe scena amenajată în fața primăriei, se vor desfășura talentele locale de la cluburile de copii din oraș, precum și două ansambluri folclorice.

Pe 28 iunie, vineri, la prânz, vor fi primite în cadru festiv delegațiile orașelor înfrățite cu Piatra Neamț, iar seara, de la ora 20, vor începe concertele: trupa Lotus, formația Tribute Queen și Cargo.

Sâmbătă, 29 iunie, tot de la ora 20, vor concerta Mihail, Macanache and The Putreds și Vama.

Duminică, 30 iunie, de la aceeași oră 20, Piatra Fest 2019 se încheie cu concertele susținute de Los Anonimos, The Motans și Andra. (D.O.)

Articolul precedentTarife noi pentru preluarea gunoiului la Târgu Neamț
Articolul următorFurtună în Neamț: Arbori căzuți și circulație rutieră pe un singur fir la Poiana Teiului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.