iasi socolaComisia de Disciplină a finalizat ancheta în cazul celor trei angajați de la Blocul Alimentar al Institutului de Psihiatrie „Socola” care, în 27 octombrie, anul trecut, în urma unui control de rutină a firmei de pază au fost descoperiți la poarta unității că aveau în mașina personală alimente din blocul alimentar, se arată într-un comunicat al instituției. Comisia de Disciplină a propus managerului Institutului de Psihiatrie „Socola” următoarele măsuri:

-în cazul unui angajat s-a decis desfacerea contractului de muncă având în vedere ca în urma cu câțiva ani acesta a mai comis o faptă similară

-pentru ceilalți doi angajați Comisia de Disciplină i-a „iertat”, propunând doar diminuarea salariului pe următoarele 3 luni și schimbarea locului de muncă la secțiile exterioare Șipote, respectiv Bârnova. „A fura din hrana bolnavului este un lucru inacceptabil, iar, aceste măsuri trebuie să fie un exemplu pentru cei care ar putea gândi pe viitor să comită asemenea fapte. Angajaților cărora nu le-au fost desfăcute contractele de muncă vor fi monitorizați foarte atent, în următorii ani, și sper că au înțeles ceva din ceea ce li s-a întâmplat. Pe viitor, dacă vor mai intra în atenția Comisiei de Disciplină, indiferent de fapta comisă, li se vor desface contractele de muncă”, a declarat dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”. (M.T.)