0:00

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț face propria anchetă internă după ce o pacientă s-a aruncat, ieri, de la etajul IV al secției Psihiatrie. S-au cerut, încă de ieri, note explicative privind organizarea internă, protocolul în cazul unui pacient cu retard mental și tulburare psihotică, asigurarea personalului pe ture, asigurația medicamentelor necesare. Anchetă internă pe lipsa gratiilor la geamurile secției Psihiatrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDar și motivul pentru care clădirea de patru etaje nu mai are de cel puțin doi ani gratii la ferestre. „Astăzi trebuie să am pe birou notele explicative cerute încă de aseară. Și răspunsul la lipsa gratiilor de la ferestrele secției de Psihiatrie. Ancheta este în curs, aștept toate informațiile legate de acest caz”, ne-a declarat, în această dimineață, dr. Gabriela Bercea, directorul medical al spitalului. Tânăra, de 25 de ani, este internată, în continuare, în secția ATI, cu fracturi de bazin și picioare. De la etajul IV, pacienta ar fi căzut pe un căruț metalic folosit la transportul lenjeriei. Astăzi, pacienta este stabilă, dar agitată și vrea neapărat acasă, a mai spus directorul medical. Ea a fost internată în 14 septembrie, când a fost adusă cu ambulanța însoțită de un echipaj de poliție.

Înainte de reabilitarea exterioară a secției, când s-au montat și geamurile termopan, existau gratii la ferestre. Direcția de Sănătate Publică Neamț spune că gratiile n-ar trebui să lipsească: „La saloanele în care sunt cazați bolnavii periculoși, pentru siguranța acestora, ferestrele trebuie protejate la exterior cu gratii”, ne-a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt. De curînd, inspectorii sanitari au încheiat controlul în secțiile de psihiatrie din județul Neamț, control dispus de ministrul Sănătății după episodul sângeros de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din Buzău. În noaptea de 18 august, un bolnav internat a ucis câțiva pacienți și a rănit alții, pe care i-a atacat cu un stativ. (C.I.)

Articolul precedentAnunţul privind organizarea licitaţiei intermediare pentru vânzarea de masă lemnoasă pe picior provenită din fond forestier proprietate publica de stat pentru producţia anului 2019
Articolul următorRossal Târgu Neamţ face angajări