reclama autocenter

Începând de luni, 15 martie, nemțenii din comunele Podoleni, Borlești, Dumbrava Roșie, Pipirig, Răucești, Văleni, Botești, Săbăoani, Cordun, Trifești, Pâncești și Icușești au acces gratuit la analize medicale performante pentru depistarea bolilor de plămâni.

Un laborator mobil deservit de o echipă de asistenți medicali și dotat cu echipamente ultramoderne se află de astăzi și până pe 18 martie în comuna Podoleni, apoi caravana se mută la Borlești în perioada 19-24 martie. Localnicii din aceste comune sunt invitați la Caravana Screening TB, proiectul fiind derulat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Neamț. „Laboratorul mobil asigură accesul nemțenilor, aproape de casă, la consultații medicale gratuite realizate cu ajutorul aparaturii de radiologie și diagnostic molecular rapid – cea mai avansată metodă de identificare a infecției cu bacilul tuberculozei. Caravana este dotată și cu un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei, dar și a altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale din caravană sunt asigurate de personal medical specializat”, se precizează într-un comunicat remis redacției de reprezentanții „Marius Nasta”.

Mai multe informații despre acest proiect, lansat pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de bolnavi cu tuberculoză din ultimii ani, puteți citi pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentDirecția Silvică Neamț anunță organizarea unei licitații pentru vânzarea de masă lemnoasă
Articolul următorFirmele din zona Târgu Neamț concurează cu cele din Roman la angajări