0:00

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că „termenul de depunere a formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice» a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv”.

ANAF: Declaraţia unică se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Prin acelaşi act normativ, s-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

  • pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;
  • pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Bonificaţia prevăzută la lit. b) se acordă numai dacă este Îndeplinită condiţia de acordare a bonificaţiei prevăzută la lit. a), caz în care se aplică ambele bonificaţii”, precizează ANAF, într-un comunicat de presă.

Alte detalii în comunicatul de presă al ANAF (pdf):

anaf (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentValabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită 7 ani
Articolul următorTrei echipaje de pompieri au scos un bătrân dintr-o râpă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.