0:00

Amenzi și nereguli constatate de ITM Neamț la 218 firme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu mai puțin de 232 de abateri au fost constatate de inspectorii de muncă la cele 218 firme din Neamț controlate în luna iulie. Cele mai multe nereguli sunt în domeniul relațiilor de muncă, pentru care inspectorii au dispus 165 de măsuri de remediere la 121 de angajatori, iar cele mai grave au fost sancționate cu 47 de avertismente și 10 amenzi de 36.800 lei. „La un angajator a fost identificată o persoană care presta muncă declarată, fără a avea contract individual de muncă în formă scrisă încheiat cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Amenda aplicată angajatorului este, în acest caz, de 20.000 lei, conform legislației în vigoare”, a precizat Elvis Sîsînă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț la conferința de presă de astăzi, 16 august.

Pentru nereguli de securitate și sănătate în muncă au fost efectuate 97 de verificări și au fost dispuse 67 măsuri de conformare. La 58 de firme au fost aplicate 57 de avertismente și 11 amenzi în valoare de 44.500 lei. „În luna iulie s-a încheiat campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, derulată în perioada aprilie-iulie 2023. Au fost verificați 37 de angajatori și au fost constatate 26 de neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, fiind aplicate 20 de avertismente contravenționale și 6 amenzi în valoare totală de 22.000 lei”, potrivit aceleiași surse.

C.I.

Articolul precedentA lovit o fată cu mașina și a fugit! Polițiștii l-au găsit în Trifești
Articolul următorAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M1/6B – Investiții pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL